Tijd: datgene wat voorkomt dat alles tegelijkertijd gebeurt

Als uren voorbij beginnen te vliegen en je data niet meer bij kunt houden, wat doet dat met jou? Waar komt dit gevoel vandaan? Ervaar je het als positief dat de tijd zo snel gaat, of benauwd het je?

Af en toe zou ik willen dat we de tijd zouden kunnen bepalen, zoals in het spel The Sims wat velen van ons vroeger - of nu misschien nog steeds - speelden . Sommige momenten even voorbij spoelen en anders even wat langzamer laten verlopen. Want zoals je zelf vast wel weet, gaan sommige momenten nu eenmaal veel te snel voorbij. Vaak denk ik dan: Ik wil niet dat vandaag straks weer morgen wordt, dat dit mooie moment ooit tot een ver verleden hoort. En absoluut, herinneringen zijn mooi, maar niets is er mooier dan het moment zelf te beleven.

Mijn naam is Chantal Maessen en sinds een paar weken heb ik een kwart eeuw op de teller staan. Voor velen van mijn lezers kom ik pas net om de hoek kijken, voor anderen ben ik al een volwassenen of een adolescent, zoals de Nederlandse taal het zo mooi kan omschrijven. Sinds 2014 afgestudeerd als 'europa-specialist' en vanaf dat moment werkzaam geweest in het toerisme en de grafische sector. Twee branches die heel divers zijn. Om daar nog maar een schepje bovenop te gooien, vertel ik je bij deze dat ik per 1 december werkzaam zal zijn in de evenementenbranche.

Het voelt als de dag van gisteren dat ik trots mijn papiertje op ging halen en nietswetende mijn eerste stappen ging zetten in mijn toekomst. Inmiddels heb ik getekend voor een derde 'grote mensen' baan - zoals jongeren (waaronder ik tot kort ook nog behoorde, denk ik) dat zo mooi verwoorden - en woon ik samen in Dommelen met de man van mijn leven. Waar blijft de tijd?!

Genieten en lachen geblazen is het af en toe als ik de fotoboeken van vroeger weer eens voor de dag haal. Wat heb ik toch al veel mee mogen maken in mijn korte bestaan. Af en toe zou ik eens terug willen gaan naar enkele van die momenten, anderen mogen van mij in het verleden blijven. Maar al om al is de tijd in een sneltrein voorbij gevlogen.

Uren vliegen voorbij en af en toe kan ik de data niet meer bij houden. Af en toe benauwd het me, maar af en toe voelt het als een bevrijding. Mijn gevoel maakt hierbij de volgende keuze: als de tijd vliegt, dan vlieg ik lekker met haar mee. Maar zo nu en dan zet ik mijn voeten aan de grond om een moment op te slaan die niet alleen in deze tijd bijzonder is, maar ook voor de rest van mijn bestaan.

Tijd; "datgene wat voorkomt dat alles tegelijkertijd gebeurt." Geniet daarom van ieder moment, want de klok gaat er niet langzamer op tikken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Iedere vriendschap is als een treinreis..

De levenslessen die we te danken hebben aan Walt Disney

Het leven is te kort om.. over eindigheid na te denken

Vaarwel mijn paradepaardje